PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ Corul din Vălenii Şomcutei, la un festival în Grecia

Corul “Cânturi din Chioar” Vălenii Şomcutei a participat, în luna iulie, la un eveniment de marcă, în localitatea Ermioni, Grecia. Este vorba despre un Festival Internaţional de Muzică Corală. Cei 28 de maramureşeni spun că a fost o experienţă pe cinste.

Artiştii s-au deplasat în zona de sud a Greciei, la peste 100 de kilometri de capitala Atena. “Sâmbătă seara, am avut concert, alături de două formaţii din Grecia şi un grup din Ploieşti. Duminică, am susţinut un concert de pricesne la biserica din localitate, la care a participat şi Mitropolitul. Invitaţia a venit de la o impresară româncă stabilită în Grecia. Noi am fost 28 de persoane şi un dirijor”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Gheorghe Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare şi membru al corului.

# I-au încântat pe greci
Experienţa a fost una frumoasă, spun maramureşenii. “Cu toate că a fost obositor drumul cu autocarul, experienţa a fost una plăcută. S-au interpretat cântece religioase şi a fost frumos. Pentru grecii de acolo, a fost un eveniment deosebit. S-au împlinit 30 de ani de la iniţierea festivalului. A fost, aşadar, o ediţie aniversară. Am reuşit să impresionăm asistenţa, noi fiind într-un stadiu avansat, noi cântăm pe patru voci. În plus, am fost singurul cor bărbătesc care a participat. Chiar ne-au spus că vor să ne mai invite. Oricum, grecii nu au fost foarte darnici, ne-am dus mai mult pe cheltuiala noastră. Au fost şi lucruri care nu ne-au impresionat. Am văzut plaje care nu arată aşa bine ca ale noastre”, a relatat Buda.

# Au plecat la timp din Grecia
Primarul Şomcutei povesteşte că delegaţia maramureşeană a plecat tocmai înainte de tragedia care a cuprins Grecia. “E secetă foarte mare la ei. Vântul era foarte puternic, când eram la întoarcerea acasă. Aproape că rupeau oglinzile de la autocar. Când eram aproape de a ieşi din Grecia, am auzit ce s-a întâmplat. Noroc că trecusem deja de zona în care s-au produs incendiile”, a spus primarul maramureşean.

Cătă ŢINEGHE

sursa: AxaNews.rosursa: AxaNews.ro

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.