Asociaţia Corală a Bărbaţilor din Finteuşu Mare în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Şomcuta Mare au organizat a VIII-a ediţie a Festivalului Coral Interjudeţean “Valentin Băinţan” – unh omagiu adus profesorului, dirijorului şi omului de cultură Valentin Băinţan care timp de 50 de ani a promovat arta corală din nord-vestul României.

Citeşte mai mult

Ne-am bucurat şi în acest an de acţiunile desfăşurate în cadrul Taberei de Artă pentru copii de la Vălenii Şomcutei, care s-a aflat la a IX-a ediţie. Tabăra este organizată de Fundaţia „Carpatica” din Cluj-Napoca, al cărei preşedinte este arhitectul Ionel Vitoc de origine din acest frumos sat chiorean, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Şomcuta Mare.

Citeşte mai mult

ZILELE CULTURALE ALE ORASULUI SOMCUTA MARE 2017 si Hori si joc in Maramures (editia a III-a)

Citeşte mai mult

Luni, a doua zi de Rusalii, localnicii din Ciolt au avut parte de o manifestare de suflet, găzduită de Căminul cultural din localitate. Aici s-a desfăşurat Festivalul folcloric ,,Florile Chioarului”, manifestare organizată de Asociaţia Culturală ,,Cioltişorul”, Primăria şi Consiliul Local al oraşului Şomcuta Mare.

Citeşte mai mult