Corul “Cânturi din Chioar” Vălenii Şomcutei a participat, în luna iulie, la un eveniment de marcă, în localitatea Ermioni, Grecia. Este vorba despre un Festival Internaţional de Muzică Corală. Cei 28 de maramureşeni spun că a fost o experienţă pe cinste.

Citeşte mai mult

În perioada 2-15 iulie, la Vălenii Șomcutei a avut loc cea de-a X-a ediție - 2018 a “TABEREI DE ARTĂ VĂLENII ȘOMCUTEI” organizată de Fundația Culturală și de Caritate pentru Protecția Patrimoniului Cultural Național “CARPATICA”, președinte Ionel Vitoc.

Citeşte mai mult

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş HORI ŞI JOC ÎN MARAMUREŞ - ediţia a IV-a

Citeşte mai mult

Acest festival este la a doua ediție și este organizat de Asociatia Culturala Cioltisorul-presedinte Ioan Marchis, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Somcuta Mare-primar Gheorghe Buda.Astfel, prin aceasta asociatie culturala, se incerca sa se readuca in sat și în zonă, traditiile culturale, prin angrenarea a cât mai multi tineri si de a face ca acest sat frumos sa fie cunoscut cel puțin la nivelul județului Maramureș și nu numai.

Citeşte mai mult

Ziua femeii a fost sărbătorită cu mult entuziasm la Șomcuta Mare, în cadrul unui spectacol de anvergură desfășurat pe șcena Casei de Cultură ,,Aurel Buteanu”.

Citeşte mai mult

Asociația Corala''Buciumenii Chiuarului''a sărbătorit în 25 martie 2018 a doua ediție a Concertului de Muzică Religioasă ''LA PORȚILE CERULUI''si 85 de ani de la înfințarea corului
Asociația Mulțumeşte Parintelui paroh Ciprian Coza , Părintelui Consilier Virgil Jicăreanu, D-nei Virginia Irimuş ,D-sorei Raluca Iulia Micle.

Citeşte mai mult

Regal coral în biserica "Sfinţii Mihail şi Gavril" din Vălenii Şomcutei

Citeşte mai mult

Asociaţia Corală a Bărbaţilor din Finteuşu Mare în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Şomcuta Mare au organizat a VIII-a ediţie a Festivalului Coral Interjudeţean “Valentin Băinţan” – unh omagiu adus profesorului, dirijorului şi omului de cultură Valentin Băinţan care timp de 50 de ani a promovat arta corală din nord-vestul României.

Citeşte mai mult

Ne-am bucurat şi în acest an de acţiunile desfăşurate în cadrul Taberei de Artă pentru copii de la Vălenii Şomcutei, care s-a aflat la a IX-a ediţie. Tabăra este organizată de Fundaţia „Carpatica” din Cluj-Napoca, al cărei preşedinte este arhitectul Ionel Vitoc de origine din acest frumos sat chiorean, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Şomcuta Mare.

Citeşte mai mult

ZILELE CULTURALE ALE ORASULUI SOMCUTA MARE 2017 si Hori si joc in Maramures (editia a III-a)

Citeşte mai mult