Asociaţia Corală a Bărbaţilor din Finteuşu Mare în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Şomcuta Mare au organizat a VIII-a ediţie a Festivalului Coral Interjudeţean “Valentin Băinţan” – unh omagiu adus profesorului, dirijorului şi omului de cultură Valentin Băinţan care timp de 50 de ani a promovat arta corală din nord-vestul României.

Citeşte mai mult

Ne-am bucurat şi în acest an de acţiunile desfăşurate în cadrul Taberei de Artă pentru copii de la Vălenii Şomcutei, care s-a aflat la a IX-a ediţie. Tabăra este organizată de Fundaţia „Carpatica” din Cluj-Napoca, al cărei preşedinte este arhitectul Ionel Vitoc de origine din acest frumos sat chiorean, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Oraşului Şomcuta Mare.

Citeşte mai mult

ZILELE CULTURALE ALE ORASULUI SOMCUTA MARE 2017 si Hori si joc in Maramures (editia a III-a)

Citeşte mai mult

Luni, a doua zi de Rusalii, localnicii din Ciolt au avut parte de o manifestare de suflet, găzduită de Căminul cultural din localitate. Aici s-a desfăşurat Festivalul folcloric ,,Florile Chioarului”, manifestare organizată de Asociaţia Culturală ,,Cioltişorul”, Primăria şi Consiliul Local al oraşului Şomcuta Mare.

Citeşte mai mult

MAMA - cel mai frumos cuvânt și cel mai cald gând

Citeşte mai mult

Concertul de colinde editia a III-a la Biserica "Sf. Arhanghel Mihail si Gavril" - Valenii Somcutei

Citeşte mai mult

Revista "Somcuta Mare, vatra de istorie, cultura si civilizatie".
Printre invitati:

Citeşte mai mult

"Fiecare copil este un artist. Problema este cum sa ramana artist si dupa ce creste."
Pablo Picasso
Azi 4 iulie 2016, s-a deschis cea de-a VIII-a ediție - 2016 a “TABEREI DE ARTĂ VĂLENII ȘOMCUTEI” organizată de Fundația Culturală și de Caritate pentru Protecția Patrimoniului Cultural Național “CARPATICA”, președinte Ionel Vitoc.
Partenerii proiectului: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Orașului Șomcuta Mare, fam. Cristina și Ionel Vitoc.
Printre domeniile abordate: desen, pictura, design, modelaj, muzică, dans, activități tradiționale (zootehnie, artă culinară, cosele, cusături etc.), excursii cu tema (istorie, geografie, economie), jocuri și distracții.
La această ediție s-au înscris 21 de copii din Vălenii Șomcutei, Șomcuta Mare, Cărbunari, Cluj Napoca, Danemarca, Ucraina și America. Copiii vor învăța alături de profesori specialisti în: arte plastice, muzică, arhitectură, coregrafie, medicină, arte implicate.
Imagini din activitățile propriu-zise vor apărea în revista de cultură urbană “Orașul”.
Finalizarea proiectului se va face printr-un spectacol și expoziție, duminică, 17 iulie, orele 13.00, la Căminul Cultural din Vălenii Șomcutei.

Citeşte mai mult

“Un popor fără tradiție este un popor fără viitor!”
Azi, la Șomcuta Mare, a reînviat tradiția.....tradiția pentru portul popular, tradiția pentru meșteșugurile populare, tradiția pentru dansul popular.
Ansamblul “Doina Chioarului” din Șomcuta Mare, coordonat de domnul profesor Ionel Coteț ne-a încântat si de aceasta data. Felicitari!

Citeşte mai mult